Duurzaam schuimbeton
Schuimbeton kent verschillende toepassingen doordat de volumieke massa kan worden aangepast. Voorbeelden van toepassingen zijn het opvullen van een kruipruimte met isolerend schuimbeton, het maken van vullagen of we gebruiken het als basis voor een complete thermo-renovatievloer welke buiten de schuimbeton bestaat uit vloerverwarming en een afwerkvloer.
Dit beton zowel binnen woningen, als in de industrie gebruikt. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik voor het opvullen van loze leidingen onder wegen, het verstevigen van een kadewand, enzovoorts. Aan het gebruik van schuimbeton zitten diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat schuimbeton zichzelf redelijk uitvlakt en niet verdicht of afgewerkt hoeft te worden. Noorder Isolatie Beton BV (NIB Leek) is een specialist op dit gebied. Op deze pagina vertellen we u er graag meer over!
Waarom schuimbeton
Reeds werd al een voorbeeld van de toepassing van schuimbeton genoemd: het materiaal vlakt zichzelf redelijk uit en hoeft niet afgewerkt te worden. Er zijn echter meer redenen om voor dit soort beton te kiezen. Denk aan het feit dat de unieke samenstelling van schuimbeton, weergegeven in onderstaande tabel, het materiaal volledig recyclebaar maakt. Er zijn nauwelijks andere isolatiematerialen die over deze unieke eigenschap beschikken. Daar komt bij dat de vloeibare vorm ertoe leidt, dat het materiaal op een ARBO-vriendelijke wijze kan worden gebruikt. Ook heeft schuimbeton de fijne eigenschap, dat het goed bestand is tegen vorst. Ideaal, wanneer het materiaal als funderingsbeton of opvulbeton gebruikt wordt.
NIB Leek, specialist in Schuimbeton
Door het wijzigen van het luchtgehalte kunnen volumieke massa’s gemaakt worden tussen de 450 en 1600 kg/m3. Afhankelijk van deze gewichten worden ook de specifieke eigenschappen bereikt die voor een bepaalde toepassing vereist zijn.
Eigenschappen
Het volumieke gewicht van schuimbeton ligt tussen de 500 en 1.800 kilogram per kubieke meter, waarbij de hoeveelheid schuim een bepalende factor is. Door te variëren in de samenstelling van het materiaal, krijgt het schuimbeton eigenschappen die naadloos aansluit bij de toepassing die u voor ogen heeft.
Waar wordt schuimbeton toegepast?
Eerder op deze pagina werd al kort ingegaan op de diversiteit aan toepassingen van schuimbeton. De unieke eigenschappen van het materiaal, maakt dat schuimbeton geschikt is als isolatiebeton, als renovatiebeton, als basis voor de complete thermovloer, als funderingsbeton, als opvulbeton en als werkvloerbeton. Het materiaal wordt gebruikt bij de bouw van een woning of bedrijfspand, bij het verbeteren van de vloerisolatie van een bestaande woning, enzovoorts. Naast de mogelijkheid om hier een thermovloer aan te brengen, kan ook gekozen worden voor het vullen of isoleren van de kruipruimte onder de vloer. Het gebruik van schuimbeton dient als een goed alternatief voor heien. Ideaal, wanneer u een kleine aanbouw of bijvoorbeeld een losse garage bij uw woning wenst. Laat u adviseren door een van onze professionals, wanneer u schuimbeton overweegt als alternatief voor heien.
Neem contact met ons op over schuimbeton
Het moge duidelijk zijn, dat schuimbeton een bijzonder veelzijdig product is. De veelzijdigheid van het materiaal en de mogelijkheid om te variëren in de samenstelling hiervan, maakt het soms best lastig om te bepalen op welke manier u schuimbeton in huis, in uw bedrijfspand of bij andere werkzaamheden kunt gebruiken. Onze adviseurs staan voor u klaar, om u van persoonlijk advies te voorzien. Na een inventarisatie van uw verwachte hoeveelheid, stellen we de juiste samenstelling van het materiaal voor u vast. Bent u tevreden over het door ons gedane voorstel? In dat geval komen we graag op korte termijn bij u langs om het beton aan te brengen op de door u gewenste plek.