Vossenkamp 4
9351 VR Leek

Mogelijkheden Schuimbeton

Schuimbeton: volledig recyclebaar en goed isolerend

Mogelijkheden Schuimbeton

Schuimbeton kan voor diverse doeleinden worden toegepast. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden;

Kruipruimte isolatie
Bij zowel bestaande als nieuwbouw wordt schuimbeton toegepast in plaats van polystyreen of Afgex korrels. Ook bij een renovatie ter vervanging van een verrotte of door zwam aangetaste houten vloer is schuimbeton een prima alternatief. Hierbij wordt de gehele houten constructie verwijderd en plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Schuimbeton type 500 of 600 wordt aangebracht en afgedekt met een gietvloer als afwerkvloer.

schuimbeton bodemafsluiting

Bodemafsluiting
Als afdekking van de grondlaag in kruipruimten waardoor het vochtprobleem onder de begane grondvloer wordt opgelost. Dikte 50 tot 100mm. Normaal wordt hiervoor type 1200 gebruikt, deze is zwaarder dan water.

Werkvloeren
Als onderlaag voor de wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten. Hier worden verschillende types voor gebruikt, van type 1400 tot type 2050.

Vullen vervallen (riool)leidingen
Wanneer het verwijderen van leidingen en rioleringen geen optie is, is het vullen met schuimbeton type 1200 een veel toegepast alternatief.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Vulling achter damwanden
Om de horizontale druk van grond en/of water op damwandconstructies voor een groot deel te verminderen biedt schuimbeton type 600 of 800 geweldige mogelijkheden.

Alternatief voor heipalen
Daar waar, vanwege de bodemgesteldheid, geheid zou moeten worden is het alternatief funderen op schuimbeton het onderzoeken waard. Als principe hierbij geldt: het gewicht van de totale constructie + het gewicht van de schuimbeton is gelijk aan het gewicht van de te verwijderen grond (= evenwichtsprincipe). Deze toepassing wordt veelal gebruikt bij aanbouw aan bestaande woningen en wegen in veenachtige gebieden.

schuimbeton vulling achter damwanden

Onze producten

Isolatiebeton van NIB Leek
Isolatiebeton
Renovatiebeton van NIB Leek
Renovatiebeton
Thermovloer van NIB Leek
Thermovloer
Fundering van NIB Leek
Funderingsbeton
Opvulbeton van NIB Leek
Opvulbeton
Werkvloer van NIB Leek
Werkvloerbeton